Nederlandse vertaling boek Sepp Holzer nu te bestellen!

  • permacultuur

    Hallo allemaal,

    Ik wil jullie dit bericht niet onthouden: Er is een vertaling gemaakt van het boek dat Sepp Holzer heeft geschreven. Deze man is al 40 jaar met permacultuur bezig op de berghellingen van Oostenrijk, met fantastisch resultaat op een groot gebied. Door de kleine oplage zou het boek vrij duur worden, maar als we nu met zijn allen het boek bestellen kan er veel van de prijs af. Zelf heb ik het meteen besteld, ik hoop dat meer mensen dit gaan doen. Hieronder het volledige bericht zoals ik het door kreeg:

    Help Jij mee het boek Holzer's Permacultuur goedkoop te maken?

    Auteur - Sepp Holzer

    Sepp Holzer boert al 45 jaar op de berghellingen van Oostenrijk. Zijn bedrijf, de Krameterhof, is een netwerk van terrassen, verhoogde bedden, vijvers, waterlopen en paden. Er staan talloze fruitbomen en allerlei gewassen door elkaar. Zijn bedrijf is een lusthof. Over Sepp Holzer is de film ‘Der Agrar-Rebell’ gemaakt. Op youtube staan meerdere filmpjes. Ook zijn er meerdere films met engelse overvoice gemaakt (voor die mensen waarbij Engels beter is dan het Duits), bijvoorbeeld de film aquaculture - Synergy of land and water, en de film “farming with nature”, beiden prachtig om te zien en informatief.

    Permacultuur - het boek

    In dit boek komen alle aspecten van Holzer’s aanpak aan bod, niet alleen hoe je een holistisch systeem opzet, maar ook allerlei praktische details:

    · hoe zet je een permacultuursysteem op

    · welke planten en fruitbomen kies je

    · hoe maak je bedden en vijvers

    · hoe huisvest je dieren en laat je ze meehelpen met boeren

    · hoe kweek je gemakkelijk paddestoelen

    en nog veel, veel meer.

    De waardevolle informatie van een leven lang observeren en uitproberen brengt Holzer samen in dit boek. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan.

    ‘Dit leest gemakkelijk, helemaal niet saai of technisch. Holzer legt zijn principes uit, die later permacultuur bleken te heten. Hij heeft goede ideeën. Je hoeft alleen de foto’s maar te zien om te weten dat ze ook echt werken.’ – Diana op Amazon.com

    De uitdaging - Crowdfunding

    Uitgeverij Jan van Arkel geeft het boek sowieso uit. Maar met een normale calculatie komt de verkoopprijs op 29,95. Te duur eigenlijk. Als ruim duizend mensen een boek bestellen voor 19,95 kan de verkoopprijs omlaag, tot zelfs 14,95! Halen we de duizend niet? Dan gaat de prijs omlaag tot bijv. 19,95. Er is altijd effect.

    Wij zoeken ‘ambassadeurs’ om deze boodschap te verspreiden in hun achterban, bedrijven die willen intekenen voor tien of twintig exemplaren, media die dit idee willen uitdragen en mensen die inschrijven voor zichzelf.

    Wie zich inschrijft voor 19,95 krijgt niet alleen een exemplaar van het boek, maar zorgt ook dat het boek meer aandacht krijgt en een breder publiek bereikt. Dat is pure reclame voor permacultuur. Het bestel formulier vind je op de website.

    Hoe kun jij mee helpen?

    Op de eerste plaats door dit bericht door te mailen, of je facebook of twitter te posten of het uit te printen en ergens op te hangen en daarmee andere mensen te vertellen over het boek. Op de website staat het bestelformulier, updates en meer.

    In mei hopen we Holzer uit te kunnen nodigen voor het in onvangst nemen van het boek en een serie lezingen. Zelf suggesties over het onder de aandacht brengen van ons Crowdfund initiatief? Neem contact op.

    Sepp Holzer, Holzer’s permacultuur, ca 320 pagina’s, pb, geheel in kleur, 19,95, isbn 978 90 6224 517 8, mei

    Uitgeverij Jan van Arkel, Grifthoek 151, 3514 JK Utrecht, 030 2731 840

    www.janvanarkel.nl info@janvanarkel.nl

  • Peter van de Loo

    Hallo

    zou graag wat informatie willen omtrent het te bestellen boek

    vr groet p van de loo

  • zelfvoorzienend-leven

    Hoi P. van de Loo,

    Wat voor informatie bedoel je? Gaat het om de inhoud, om waar het te bestellen is, etc? Ik had het idee dat het eerste bericht alle info bevatte, maar laat maar weten wat je nog mist!

    Gr, Irene