Zonnecellen voor laptop

  • Irene

    Hoi allemaal,

    Ik heb een vraag. Ik ga eind januari voor een maand of 3 à 4 naar Mozambique voor een onderzoek. Ik leef daar dan in een tent, zonder electriciteit of stromend water. Nou hoorde ik dat er zonnecellen te koop zijn waarmee je oa een laptop zou kunnen opladen. Omdat het heel handig zou zijn als ik daar al kan beginnen met het invoeren van alle gegevens zit ik er over te denken er eentje te kopen. Zijn er hier mensen die daar ervaring mee hebben? In Nederland is zo'n zonnecel waarschijnlijk minder goed bruikbaar, ik heb begrepen dat er echt volle zon op moet staan om het ding goed te laten werken (anders dan bij de zonnepanelen op huizen ed).

    Ik hoor graag of iemand er ervaring mee heeft.

    Groetjes, Irene

  • Kiki

    Hoi Irene,

    Kijk hier eens:

    http://www.gaiam.com/retail/3/SL_BatterChargers_BattChargers

    http://kenkifer.com/bikepages/touring/laptop.htm

    Die had je mogelijk zelf ook al gevonden. Ik heb er geen ervaring mee, maar wil mogelijk zelf ook wat kopen, als ‘zo-duurzaam-mogelijke-websitebouwer’ ;-) Mocht je trouwens nog een tijdelijke beheerder zoeken tijdens je reis, dan bied ik me bij deze aan.

    Groetjes,

    Kiki (van de Hobbitstee en consuminderen.startpagina)

  • Irene

    Hoi Kiki,

    Dank je wel voor de tip! Ik weet nog niet of ik de zonnecellen ook echt ga halen, omdat ik veel verschillende verhalen hoor, en omdat mijn laptop helaas niet één van de zuinigste laptops is. Misschien dat ik 'm helemaal thuis laat. Maar ik ben blij met alle info, want als ik zonnecellen kan vinden die goed genoeg zijn zou het heel veel tijd schelen als ik weg ben.

    Wat betreft de overname van de pagina in de tijd dat ik weg ben: Ik denk op dit moment er over om mijn vriend de pagina tijdelijk te laten beheren, maar ik ben er nog niet zeker van dat hij 'm wil beheren zolang ik weg ben. Bedankt voor het aanbod in elk geval :).

    Groetjes, Irene

  • irene

    In 2006 het Zonneblik gebouwd met kleine zonnepanelen

    zie Vpro-filmpje http://eeuwvandestad.nl/?p=4809 daarin laat ik precies zien hoe en wat…

    zag ook al een zonnepaneeltje bij Action voor nog geen 10 euro en die werkt uitstekend

    verbindingen etc. bij Bever.

    Let the sun shine in veel sukses!

    Irene Beuker

    Amsterdam

    meer tips/toepassingen op mijn website

  • Joost

    http://www.gosolarlife.com/p3-3030wattsolarlaptoppackage.aspx 30 wat werkt goed ook met oudere laptops. Zeker als je hem niet de hele dag aan hebt staan. Suc6

  • eric

    en hoe was het

    en is het nog gelukt met die zonnecellen?

    groet,

    Eric