permacultuurcursus Boxtel 2012 organiseert:

De eetbare tuin

Workshop Bodemleven

, 31 maart 2012 te Boxtel

Een goed bodemleven is de basis voor een gezonde, eetbare tuin. Op 31 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je hierover een workshop volgen op de locatie van de Kleine Aarde (Het Klaverblad 13, 5283 TV Boxtel).

We beginnen met een uitleg over de bodem en haar processen in het voorjaar. Tijdens de daaropvolgende wilde plantenwandeling worden verse ingrediënten voor de lunch verzameld. Na een heerlijk maal ga je aan de slag met het plantrijp maken van de aarde en zaaien van enkele gewassen. We gaan ook groenten voorzaaien in bakjes die je mee naar huis kunt nemen en op een later tijdstip in je eigen tuin kunt uitplanten. Op 19 mei is een vervolgworkshop over bodemverbetering.

De deelnamekosten voor deze workshop bedragen € 12,50 per persoon, inclusief lunch. Graag vooraf aanmelden bij Leo de Groot via ljm.degroot@telfort.nl.

Deze zomer: cursus permacultuur

Van 17 augustus tot en met 2 september organiseren we ook een cursus Permacultuur bij de Kleine Aarde. Permacultuur is een ontwerpmethode die is geïnspireerd op natuurlijke systemen, gericht op samenwerking tussen mens en omgeving. Denk aan voedselproductie, wonen, energie, waterzuivering en relaties en veerkracht binnen de samenleving. Meer informatie vind je op Facebook-pagina ‘Cursus Permacultuur 2012’.